Overnight Oats

Overnight Oats

Morgen start weer een nieuwe werkweek. En deze starten wij op de beste manier! Omdat voorbereiding alles is, beginnen we nu nog snel aan onze overnight oats.

 

Een overnight oats is een koude havermoutpap die je makkelijk de avond voordien bereidt, want inderdaad, de havermout dient even te weken in je melk. Het is eigenlijk het meest eenvoudige wat er bestaat: doe al je ingrediënten bij elkaar, in een afsluitbare pot, zet deze weg in de koelkast en geniet na een goede nachtrust van een energiek ontbijtje.

 

Kan trouwens ook perfect als lunch of snel tussendoortje hoor! 😉

Eén ding is zeker: het is gezond, heerlijk lekker, makkelijk, budgetvriendelijk, snel en zeiden we al heerlijk lekker?

Hierbij de werkwijze voor een zachte romige havermoutpap.

 

Ingrediënten:

10 el havermout

1 el zadenmix (neem wat je zelf lekker vindt: lijnzaad, sesamzaad, chiazaad),

1 el rozijnen (of ander gedroogd fruit),

1 el honing of agavesiroop

een snuifje kaneel

 

Doe alles in een kom en meng goed. Neem een goed afsluitbare pot en vul deze tot de helft met dit mengsel. Voeg net zoveel (plantaardige) melk toe tot wanneer het mengsel onder staat. Zet dit in de ijskast en laat het daar een nachtje rusten. De havervlokken nemen de melk op en veranderen zo in een zachte romige pap.

 

Haal het ’s ochtends uit de koelkast, voeg een laag yoghurt uit het YoghurtNest toe en werk af met heerlijk fijngehakt seizoensfruit.

Maak het in een pot die je goed kan afsluiten. Neem het gewoon mee als lunch of tussendoortje. Voeg de yoghurt en het fruit pas toe net voor het consumeren.

Smakelijk!

 
No Comments

Post A Comment