Tips & trickx

Tips & Tricks

Tip # 1 – Gebruik je eigen yoghurt steeds opnieuw om nieuwe yoghurt te maken! Ga eindeloos door!

Tip # 2 – Gebruik je YogurtNest overal, zowel thuis als buitenshuis, ongeacht de temperatuur.

Tip # 3 – Hergebruik de flessen die je thuis hebt. Potten honing, jam, augurken, koffie … Kies de potten, vormen en maten op basis van uw gemak. Opgelet: zorg wel dat ze lekvrij zijn!

Tip # 4 – Maak de hoeveelheid yoghurt die bij je past. Met het YogurtNest kun je 1 potje yoghurt maken, of verschillende lagen potten, in verschillende vormen en maten. De warmte-isolerende laag, speciaal gemaakt voor het YogurtNest, houdt de potten daarin op de juiste temperatuur zodat je de lekkerste yoghurt bekomt.

Tip # 5 – Je kunt de binnenruimte van het YogurtNest aanpassen aan je vorm- of volumebehoeften. Steek je handen in het YogurtNest en draai het ondersteboven om te vormen. Gebruik tenslotte de baret om het YogurtNest te bedekken.

Tip # 6 – Voorkom dat je YogurtNest vuil wordt. Wassen kan, maar steeds zo koud mogelijk, zo kort mogelijk en zo zacht mogelijk.

Tip # 7 – Als je commerciĆ«le yoghurt moet kopen om als starter te gebruiken, selecteer degene die de langste houdbaarheid heeft. Overigens raden we je aan om natuurlijke yoghurt te gebruiken (later kun je toevoegen wat je wilt).

Tip # 8 – Je kunt veel yoghurt maken met heel weinig starter: een theelepel yoghurt is voldoende voor elk volume dat je wilt maken.

Tip # 9 – Vergeet niet om wat yoghurt te bewaren voor de volgende keer, maar bewaar je starter altijd in de ijskast!

Tip # 10 – Verse yoghurt wordt na een tijdje dikker in de koelkast. Wil je je yoghurt nog dikker maken, gebruik onze uitlekdoek, speciaal ontwikkeld om er Griekse yoghurt mee te maken. Leg het doek in een vergiet of zeef, doe er je versgemaakte yoghurt in en laat uitlekken in de ijskast. Hoe langer deze zo blijft staan, hoe steviger de yoghurt.

Tip # 11 – Maak je eigen vloeibare yoghurt door je bokaal of fles te schudden nadat je deze uit het YogurtNest of de koelkast hebt gehaald.

Tip # 12 – Gebruik je YogurtNest als een slowcooker, om soep, rijst en andere gerechten te maken

Tip # 13 – Gebruik je YogurtNest als een nest voor het bakken van deeg voor pizza of brood.

Tip # 14 – Gebruik je YogurtNest als een thermische koffer om uw eten warm of koud te houden, al naar gelang uw behoeften.


Heb jij zelf nog een leuke tip die hier tussenhoort? Stuur gerust een mailtje naar kries@YogurtNest.be.