Algemene Voorwaarden

Door bij het afronden van de aankoop de Algemene Voorwaarden goed te keuren/aan te vinken, ga je akkoord met onderstaande afspraken en voorwaarden.

 

De webshop www.yogurtnest.be is eigendom van

Kris Demarre
Dorp 34
9810 Nazareth
Email: info@yogurtnest.be

BTW-nummer: BE 0683.740.825
Rekeningnummer ING: BE62 3631 6889 8561
BIC: BBRUBEBB

Indien je een bestelling plaatst bij yogurtnest.be verklaar je je akkoord met onderstaande algemene voorwaarden. Deze zijn van toepassing op alle artikelen uit het assortiment van de webshop en elke aankoop die online plaatsvindt bij yogurtnest.be of in de winkel.

Er kan enkel worden afgeweken van deze verkoopsvoorwaarden mits specifieke en schriftelijke goedkeuring van yogurtnest.be.


1. Orderbevestiging

Zodra je bij yogurtnest.be een bestelling hebt geplaatst wordt deze bevestigd per mail naar het opgegeven emailadres. Op deze orderbevestiging vind je een overzicht van de bestelde artikelen en de kosten hiervan, inclusief eventuele verzendkosten en BTW.

 

 

2. Artikelinfo

Alle op de website vermelde prijzen zijn bedragen in euro’s en inclusief BTW.

We behouden ons het recht op prijsafwijkingen. Wij brengen je daarvan op de hoogte. Je hebt dan de mogelijkheid om de verkoopovereenkomst te ontbinden.

Wanneer je een product koopt tijdens een periode waarin geen actie geldt, kom je achteraf ook niet in aanmerking voor korting.

Verzend- en eventuele andere kosten worden steeds apart vermeld bij afrekening.

De bijbehorende foto is decoratief bedoeld en kan elementen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs. Kleuren kunnen licht afwijken van de kleuren op de foto’s.

Alle opgaven door yogurtnest.be van maten, gewichten, samenstellingen en/of andere aanduidingen van de artikelen zijn met zorg gedaan. Toch is het mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig, foutief of niet up-to-date is.

Het aanbod geldt steeds zolang de voorraad strekt en kan te allen tijde worden aangepast of ingetrokken door yogurtnest.be.

Yogurtnest.be is gerechtigd om – zonder opgave van redenen – bestellingen te weigeren, de leveringstermijnen aan te passen, de leveringen te splitsen, dan wel andere voorwaarden te verbinden aan de levering.

 

3. Betalen

De bestelling kan onmiddellijk online betaald worden. Wanneer je kiest voor ‘vooraf via overschrijving’ dient het totaalbedrag van jouw bestelling binnen de 14 dagen over te worden gemaakt naar ons rekeningnummer. Indien het juiste bedrag binnen deze termijn niet op de rekening staat, wordt de aankoop automatisch ontbonden.

De overeenkomst tussen yogurtnest.be en de klant is definitief wanneer de koper heeft aangegeven akkoord te zijn gegaan met de algemene voorwaarden en hij, ofwel online ofwel per overschrijving, de bestelling heeft betaald.

 

4. Levering

Zodra het bedrag op de rekening is ontvangen, wordt jouw bestelling binnen enkele dagen (mits voorradig) aangeboden aan de postvervoerder ter verzending. Je krijgt een bericht zodra jouw bestelling is verstuurd. Mocht de levering langer dan je gewoon bent op zich laten wachten, krijg je bericht van de verwachte levertijd.

Na verzending van jouw bestelling hebben wij geen verdere invloed meer op de bezorging ervan en zijn wij geheel afhankelijk van de leveringen en diensten van de postvervoerder. Pakket- en brievenpost wordt normaliter binnen 1 à 2 werkdagen aan u geleverd.

De vermelde leveringstermijnen zijn louter indicatief. Mogelijke vertragingen kunnen geen aanleiding geven tot enige schadeloosstelling, interesten of strafbeding en evenmin tot annulatie van de bestelling. Het transport van de artikelen verloopt op risico van de koper.

Wanneer een pakket niet wordt afgeleverd ten gevolge van de opgave van een foutief of onvolledig adres door de koper, en het pakket komt retour, zijn er twee mogelijkheden:

    • het pakket wordt opnieuw opgestuurd, de nieuwe verzendkosten zijn ten laste van de koper;
    • het betaalde bedrag, verminderd met de betaalde verzendkosten, wordt teruggestort op de rekening van de koper en de goederen worden opnieuw opgenomen in de stock.

 

5. Klachten

Door aanvaarding van de levering door de koper worden de artikelen geacht conform de bestelling te zijn. Alle klachten met betrekking tot de kwaliteit, de hoeveelheid en/of de prijs van de geleverde producten dienen vóór elk gebruik van de artikelen overgemaakt te worden aan yogurtnest.be.

Wij selecteren ons assortiment met grote zorgen. Het kan echter altijd voorkomen dat een artikel toch beschadigd is of dat je klachten hebt omtrent een aangekocht artikel. Neem dan binnen 48 uren per email contact met ons op en wij zullen er alles aan doen om tot een bevredigende oplossing te komen.

Klachten moeten eerst aanvaard worden alvorens we retourneren.

De commerciële of wettelijke garantie is nooit van toepassing op defecten die ontstaan zijn ten gevolge van ongelukken, verwaarlozing, valpartijen, abnormaal of incorrect gebruik, het niet naleven van de gebruiksinstructies of handleiding, aanpassingen of wijzigingen aan het artikel, hardhandig gebruik of slecht onderhoud.
Zij is evenmin van toepassing op artikelen met een kortere levensduur of slijtageartikelen.

Defecten die zich manifesteren na een periode van 6 maanden volgend op de datum van aankoop worden geacht geen verborgen verbreken te zijn, behoudens tegenbewijs door de klant.

De garantie is niet overdraagbaar.

 

6. Retourneren

Je hebt 14 dagen bedenktijd met betrekking tot retourneren van onze artikelen, dit met uitzondering van voedingsmiddelen. De voedingsmiddelen (grondstoffen en ingrediënten, eetbare decoratie en chocolade) worden NIET teruggenomen.

Je kan een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd van minimaal 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. Deze genoemde bedenktijd gaat in op de dag nadat het product werd afgeleverd op het opgegeven adres.
Binnen deze periode kun je de artikelen aan ons retour zenden, mits deze ongebruikt en in onbeschadigde staat zijn. Deze voorwaarde geldt voor de artikelen alsook de verpakking. Je mag het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat je het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals je dat in een winkel zou mogen doen.

Als je gebruik maakt van jouw herroepingsrecht, meld je dit binnen de bedenktermijn door middel van een email te verzenden naar info@yogurtnest.be met vermelding van het artikel en eventueel de reden van retouren.
Zo snel mogelijk, maar binnen 14 dagen vanaf de dag volgend op de melding, zend je het product terug. Enkel bewijs van de vervoersmaatschappij, met datumstempel, geldt. Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijde uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument!
De rechtstreekse kosten van het terugzenden van het product worden gedragen door de gebruiker. Wij bezorgen je in ruil een kortingscode voor het aankoopbedrag (excl. verzendkosten) binnen 14 dagen na ontvangst van de retour. Wij benadrukken nogmaals dat de kosten voor het retour sturen voor rekening van de klant zijn.

Wij betalen geen retouren terug die buiten de termijn binnenkomen of die niet worden aangekondigd. Wanneer een artikel buiten deze termijn en/of zonder aankondiging worden geretourneerd, wordt deze retour dus niet aanvaard. Het is dan aan de klant om opnieuw verzendkosten te betalen om het artikel terug te ontvangen.

 

7. Wijzigingen

Yogurtnest.be kan deze algemene voorwaarden steeds zonder nadere kennisgeving wijzigen. Elke aankoop na de wijziging, houdt een aanvaarding in de door de klant van deze nieuwe voorwaarden.

De klant aanvaardt dat elektronische communicaties en back-ups als bewijsvoering kunnen dienen.

Indien je akkoord gaat met de Algemene Voorwaarden, verzoeken wij jou vriendelijk het vakje aan te vinken. Zonder het vakje aan te vinken, kan er geen overeenkomst tot stand komen. Uiteraard hopen wij van harte dat je veel plezier beleefd met jouw aankoop!

Wij streven ernaar om je te allen tijde van een uitstekende service te voorzien. Wanneer je twijfelt over een aankoop of je hebt vragen naar aanleiding van wat je op onze site gezien of gelezen heeft, mag je altijd contact opnemen. Wij staan jou met veel plezier te woord.