Hoe onderhouden?

Kun je het YogurtNest wassen?

Dit is na ‘Is het echt zo simpel’ wel de meest gestelde vraag. De antwoorden op beide vragen luiden dan ook JA! Maar … wassen doe je best zo weinig mogelijk. Dus hier komt alvast een kleine tip: om op zeker te spelen kun je altijd een extra zak gebruiken om je pot in te steken alvorens die in het YogurtNest te plaatsen, gewoon als extra bescherming. 😉


Maar, laat ons even heel duidelijk zijn, morsen doet iedere gebruiker, ooit, op een dag … Dus … mors je een beetje melk in het YogurtNest, probeer het zo snel mogelijk met een doekje en wat sop weg te krijgen. Zo voorkom je dat de typische zure melkgeur in je YogurtNest kruipt. 

Is je YogurtNest echt te vuil, dan kun je het ook volledig wassen. Doe dit in een emmer met warm water en wat wasmiddel of op het koude programma (alleen) in de wasmachine. Laat het Yogurtnest nadien gewoon aan de lucht drogen.


Om vlot te wassen en te drogen, keer je het YogurtNest binnenste buiten. Hoe je dat doet? Hier een klein stappenplan:

– Doe je hand in het YogurtNest tot op de bodem.

– Draai je YogurtNest op z’n zij.

– Schud zo zodat alle kurkdeeltjes aan een kant vallen. 

– Draai nu het gedeelte zonder de kurkdeeltjes om.

– Doe zo verder zodat je het hele YogurtNest keert. 


Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom je het best niet te veel wast? Wel, door de tanine die van nature aanwezig is in de kurk kan het een donkere kleur achterlaten op je stof. Niet zo erg wanneer je eentje met een donkere stof hebt. Heb je er eentje met wat blekere kleur of witte ruitjes of streepjes, dan is dat natuurlijk een ander verhaal.