Het Yogurtnestverhaal

Een verhaal dat geschreven werd uit liefde voor de natuur

Het YogurtNest verhaal is een Portugees verhaal, geschreven door Miguel en Ana. Het werd geschreven uit hun enorme liefde voor deze mooie aarde en haar fantastische natuur.

Team-ptrqwzd1arudqs85n9j5sqjs0qz8u1nv8b1xlc3rwg

Het idee van het YogurtNest komt van Miguel. Eerst maakte hij yoghurt, zoals de meeste mensen, met een elektrisch toestel. Uit overtuiging dat er een betere meer ecologische manier bestond, besloot imker Miguel om een simpele bijenkast om te bouwen tot een handige yoghurtmaker. Na steeds bijschaven werd de bijenkast ingeruild voor een katoenen zak, opgevuld met houtschaafsels. Maar toen deze zak, na een lekkende pot, niet kon gewassen worden, werd het nogmaals tijd om verder te denken. Laat Portugal nu net een van de grootst producerende kurklanden te zijn … En zo werd het Yogurtnest wat het de dag van vandaag is. Een prachtige tool, gemaakt uit duurzame materialen, om heerlijk en gezond voedsel klaar te maken.

En tot op de dag van vandaag vindt het YogurtNest zijn weg naar de keuken van de gewone mens, in Portugal en ver daarbuiten.

Elk model van het YogurtNest is een limited edition. De YogurtNesten worden gemaakt van stoffen die worden ‘gevonden’ op de meest fantastische plaatsen, zoals op de zolder van een oude stoffeerderij bijvoorbeeld. De stoffen komen steeds vergezeld door een uniek verhaal dat meestal ook de naam van dat model bepaalt. 

Maar het YogurtNest zou het YogurtNest niet zijn zonder de kurk die binnenin de stof verstopt zit. Hoewel kurk kan groeien van Portugal tot Oost-Siberië, is alleen het klimaat van het Middellandse Zeegebied geschikt om de schors dik genoeg te maken zodat deze geoogst kan worden en kan gebruikt worden voor zovele doeleinden. De kurkeik is in staat om te groeien en zich aan te passen aan het leven in typisch arme gronden. Het biedt daarbij ook bescherming, leefgebied en onderdak aan uitzonderlijke biodiversiteit en dieren in het wild.

Kurk oogsten gebeurt op zo’n manier dat de boom kan bloeien zonder schade op lange termijn op te lopen. Het is een vakmanschap apart! Het YogurtNest helpt hierdoor dus traditionele technieken te beschermen die de verbinding tussen duurzame menselijke inspanningen en de natuurlijke omgeving maximaliseren.